Formula 1 naslednje leto brez dirke v Nemčiji?

Formula 1 - Kitajska - 1

Nico Rosberg (desno) se letos bori za svoj prvi naslov prvaka. Če ga bo osvojil, ga bo morda branil brez ene same domače dirke. (Foto: AP)

Kot poroča časnik, informacija še ni uradna, a so moštva o tem že obveščena, tako da ne bi bilo zmede pri rezervacijah hotelov in letalskih vozovnic. Svet Mednarodne avtomobilistične zveze (Fia) bo koledar dirk za sezono 2017 potrjeval 30. novembra, takrat bo tudi uradno znano, ali je Nemčija res izpadla s seznama. Na začasnem koledarju je sicer za 30. julij še predvidena dirka v Hockenheimu, a je označena z zvezdico. V Nemčiji so imeli težave z izvedbo že leta 2015, ko so dirko odpovedali zaradi finančnih težav, saj ne v Hockenheimu ne v konkurenčnem Nürburgringu niso zmogli pripraviti finančno vzdržnega programa dirke.

Če bo Fia zares črtala dirko v Nemčiji, bo na koledarju sezone 2017 namesto 21 dirk ostalo le 20, saj nemške ne bodo nadomeščali. Bodo papa verjetno za en teden premaknili madžarsko preizkušnjo, tako da bodo imeli dirkači poleti tri tedne premora, še poroča nemški strokovni časnik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>