Kanola topi naslage

Prirodnim ukrštanjem uljane repice u Kanadi je dobijena potpuno nova biljka kanola te se današnje kanola ulje dobija iz njenih sjemenki, a ne iz sjemenki uljane repice.

Ulje koje se dobija iz sjemena kanole sadrži upola manje zasićenih masti od maslinovog ulja i materije koje tope masne naslage na stomaku. Bilo visceralne ili trbušne, masti povećavaju rizik od kardiovaskularnih bolesti, a vezuju se i za povećan rizik od nastanka stanja kao što metabolički sindrom i dijabetes. Mononezasićene masti u ulju kanole smanjuju količinu ovih masti koje imaju negativan uticaj na zdravstveno stanje, navode nutricionisti.

  - Kanola topi naslage

Nakon mjesec istraživanja učesnici koji su konzumirali standardno ulje kanole ili visokooleinsko ulje kanole u prosjeku su imali 0,11 kilograma manje stomačnih masti. Koristite ulje u vidu dresinga za salatu ili preliv za bareno ili pečeno povrće.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>