MONSTRUOZNO UŽAS KOD LEBANA: Šestorka se seksualno iživljavala nad ometenom devojčicom!

ŠESTORICA muškaraca iz nekoliko sela u okolini Lebana osumnjičena su da su nekoliko meseci obljubljivala jedanaestogodišnju devojčicu iz lebanskog sela Ždeglovo, ometenu u razvoju.

Prema nezvaničnim informacijama, oni su seksualno iskorišćavali dete u više navrata, a poslednji se dogodio pre desetak dana, kada je i stigla prijava policiji. Devojčica je odmah smeštena u hraniteljsku porodicu, dok su osumnjičeni uhapšeni. Nezvanične informacije govore da se radi o osobama starim od 31 do 68 godina iz Ždeglova, Konjina, Radevca i Lugara.

Više javno tužilaštvo u Leskovcu potvrdilo je “Novostima” da je dobilo krivičnu prijavu i da je postupak u toku. Drugih zvaničnih informacija nema.

Izgleda sa su u Ždeglovu, selu desetak kilometara udaljenom od Lebana, obljube nad detetom bile javna tajna. Naši sagovornici ističu da je dobro što se neko odvažio da podnese prijavu, jer se o book mesecima nagađalo, a sumnje su se prepričavale u seoskim prodavnicama i na njivama. Meštani kažu da su pre desetak dana dvojica muškaraca odveli devojčicu ka topolama na periferiji mesta. Ubrzo posle toga na vrata trošne kuće devojčicine porodice zakucala je policija.

- Spavali smo kad su ušli. Oduzeli su nam dete, ali ne znam zašto. Neko je prijavio i nju su odveli. Rekli su nam da će da je vrate, a oni su u zatvoru – kaže majka devojčice dok nabraja osumnjičene i nabraja mesta gde su se obljube događale: malinjak, neku napuštenu kuću, mesto preko reke i utrinu na kraju sela.

Ova mentalno nedovoljno razvijena žena ističe da nije znala da joj neko seksualno zlostavlja dete i da joj ćerka tako nešto nikada nije pričala.

- Oni kažu da je tako bilo. Ja ništa ne znam. Svi smo plakali kada su je odveli i valjda će da nam je vrate – kaže žena, koja ima i dva sina od 12 i 13 godina sa smetnjama u razvoju.

Devojčica je, kaže, išla u redovnu školu. Ova porodica živi u propalom kućerku, a izdržava se od socijalne pomoći i nadnica koje zaradi otac.

Nesrećna devojčica živela u katastrofalnim uslovima

- Deca su potpuno zapuštena i nevaspitana. Stalno im donose neku garderobu i pomažu, ali oni to ne peru. Nose dok nose i bace. Žive na ulici i snalaze se kako znaju. Ovo je strašno šta se dešava, ali dete nije krivo što nema i što je prepušteno sebi već bitange koje su to iskoristile – priča jedan od meštana Ždeglova.

12 GODINA ZATVORA ZA NAPASTVOVANjE

U VIŠEM sudu u Novom Sadu, Spase Sladić je osuđen na jedinstvenu kaznu od 12 godina zatvora. On je, kako je saopštio Viši sud, oglašen krivim za produženo krivično delo silovanje i nedozvoljene polne radnje.

Njega optužnica tereti, kako saznajemo, da je od leta 2013. do septembra 2014. godine, napastvovao tada jedanaestogodišnje dete. Osuđeni Sladić, ali i tužilaštvo, imaju pravo da se žale na ovu presudu Apelacionom sudu u Novom Sadu. (Lj. P.)

POČELO SUĐENjE PEDOFILU IZ VRANjA

U OSNOVNOM sudu u Vranju u petak je održan glavni pretres na suđenju Nenadu Stevanoviću (37), iz Krive Feje, koji se tereti za nedozvoljene polne radnje nad devojčicom N. S. (13) iz Vranja. Zbog specifičnosti slučaja sudija Ljiljana Nikolić je odlučila da suđenje bude zatvoreno za javnost.

Na pretresu je saslušan optuženi Stevanović, a sledeće ročište zakazano je za 14. decembar, kada bi trebalo da bude saslušana devojčica.

Stevanoviću, koji je snimljen kako ispred škole u Vranju ljubi devojčicu, posle hapšenja i salušanja početkom oktobra određen je pritvor. (J. S.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>