NJEZIN NESTANAK BIO JE MISTERIOZAN, PRONALAZAK SE POKAZAO JOŠ VEĆOM ENIGMOM Cure novi …

Švedska studentica koju su sasvim slučajno fotografirali kao beskućnicu na ulicama Rima, misleći da se radi o Madeleine McCann, Britanki koja je kao četverogodišnjakinja nestala prije devet godina, maknula je apsolutno sve svoje fotografije iz obiteljskog doma prije nego što je nestala, rekao je njezin shrvani otac za Daily Mail.

Embla Jauhojarvi nestala je prije šest mjeseci da bi se ispostavilo da spava na ulicama glavnog talijanskog grada i živi kao beskućnica. Međutim, unatoč book što se u srijedu susrela s roditeljima, koji su doletjeli u Rim čim su vidjeli njezinu sliku na internetu, 21-godišnja djevojka još uvijek se ne želi vratiti kući.

Osim toga, odbija govoriti materinji jezik, komunicira samo na engleskom ili talijanskom. Trenutno je smještena u sigurnom dijelu bolnice u Rimu te je pod posebnim nadzorom liječnika.

‘Embla je u bolnici i ne može izaći. Maknula je sve svoje fotografije iz obiteljskih albuma i sa zidova prije nego što je nestala. Iskaznicu za knjižnicu je izrezala u komadiće. Ne znam što nije u redu i što joj se dogodilo. Bila je jako prljava kad smo se vidjeli’, rekao je njezin prilično izbezumljeni otac, Tahvo Jauhojarvi, za Daily Mail.

Jauhojarvi i njegova bivša supruga Ilona Kapp susreli su se s Emblom u švedskom veleposlanstvu. S roditeljima nije htjela pričati na švedskom jeziku, već im se obraćala samo na engleskom i talijanskom. Embla inače pati od Aspergerova sindroma zbog čega je procjena liječnika još važnija, a roditelji očekuju ponovni susret vrlo brzo.

 

Nakon emotivnog susreta otac je rekao: ‘Ona je slomljena. Embla nije svoja, potpuno je druga osoba. Jedva je razgovarala s nama. Želi se vratiti živjeti na ulici, ne želi doći kući. Mi je želimo povesti natrag u Švedsku, ali to je trenutno jako teško. Kad bismo barem bili tamo, sve bi bilo lakše.’

Fotografija Emble proširila se internetom nakon što ju je zabrinuti prolaznik zamijenio za nestalu Madeleine McCann. Međutim, zbog dobi je ta opcija odmah isključena, a djevojka je identificirana nakon što je otac vidio sliku i odmah otišao u policiju.

Roditelji su, naime, prije nekoliko mjeseci prijavili njezin nestanak nakon što je rekla da ide u Italiju studirati, no nikome se nije javljala. Međutim, policija im nije mogla puno pomoći jer se radi o odrasloj, punoljetnoj osobi, papa su pretpostavili da je sama odlučila ‘nestati’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>